Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolivija: Prosvjed uzgajivača koke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće uzgajivača koke, pristaša bolivijskog predsjednika Eva Moralesa, jučer su ponovno prosvjedovali u Cochabambi, u središtu zemlje, uporištu državnog poglavara, nakon prošlotjednih krvavih okršaja potaknutih političkom krizom u zemlji.

"Cocalerosi" su izašli na ulice trećeg po veličini grada u zemlji, prijestolnice poljodjelske pokrajine Chapare, tražeći odlazak autonomaškog guvernera te pokrajine, Manfreda Reyesa Ville.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedno priznanje Bolivija priznala Palestinu u granicama iz 1967. Slika nije dostupna Optužnice za navodnu zavjeru Branko Marinković optužen za zavjeru s ciljem ubojstva Eva Moralesa

Proteklog vikenda, velik broj Moralesovih pristaša pristigao je u Cochabambu, poprište sukoba između pristaša i protivnika guvernera u kojima su u četvrtak dvije osobe izgubile život, a više stotina je ozlijeđeno.

Seljački vođa Daniel Claros izjavio je da će prosvjednici
organizirati "mirno bdijenje" sve do odlaska guvernera koji se sklonio u drugu pokrajinu, Santa Cruz, na istoku zemlje.

Villa je prouzročio opću buru predloživši da se u njegovoj pokrajini provede referendum o autonomiji, od čega je u petak na koncu odustao.

Stanje u Cochabambi pobudilo je autonomaške zahtjeve pokrajina Santa Cruz, Beni (na sjeveroistoku), Pando (na sjeveru) i Tarija (na jugu) koje se žestoko protive protuliberalnoj politici Moralesa, bivšeg vođe "cocalerosa" koji je izabran za prvog predsjednika urođenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene