Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovarat će šef Rolling Stonea

Bob Dylan oslobođen optužbe da je vrijeđao Hrvate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Parizu nije uvažio tužbu jedne hrvatske organizacije u Francuskoj protiv američkog kantautora Boba Dylana za vrijeđanje Hrvata.

Istraga zbog "vrijeđanja u javnosti i poticanja na mržnju" protiv Dylana je pokrenuta u prosincu 2013. godine, na osnovu tužbe koju je podnio Savjet hrvatske zajednice u Francuskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Slika nije dostupna Svastike, ustaško U... Vandalizam u Splitu uzima maha: Nakon napada na vaterpoliste na zidu osnovne škole osvanuli sramotni grafiti

Savjet se pozvao na Dylanov intervju objavljen u francuskom izdanju američkog časopisa Rolling Stone. Po francuskoj verziji lista što je prijevod originalnog, američkog izdanja, Dylan je, govoreći o svom zalaganju za prava crnaca, rekao da oni mogu 'osjetiti' rasiste, "baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate".

Bob Dylan pod službenom istragom zbog komentara o Hrvatima!

Sud je u utorak donio odluku u Dylanovu korist, navodeći da je glazbenik odobrio objavljivanje intervjua u originalnoj, američkoj verziji časopisa, a ne u Francuskoj, prenosi France 24.

Sud je međutim odlučio suditi direktoru francuskog izdanja Rolling Stonea, zbog vrijeđanja i poticanja na mržnju.

Bob Dylan (72) izuzetno je cjenjen u Francuskoj, gde je u studenom 2013. godine dobio orden Legije časti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene