Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku potraga za Titanom

VIDEO Jeziva ispovijest bivšeg novinara: "Bio sam zaglavljen u podmornici ispod Titanica, umalo sam umro na dnu oceana"

Nestala podmornica u Atlantiku, ilustracija - 4
Nestala podmornica u Atlantiku, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Bivši novinar i urednik Michael Guillen objavio je na društvenoj mreži da je umalo poginuo u podmornici koja se zaglavila uz olupinu Titanica. Njegova ispovijest potaknuta je i nestankom podmornice s petero ljudi za kojima je u tijeku potraga.

Bivši novinar i urednik Michael Guillen objavio je video u kojem je ispričao svoje iskustvo obilaska potonulog Titanica.

"Kad sam radio na ABC Newsu, postao sam prvi TV dopisnik u povijesti koji je izvještavao s olupine Titanica na dnu Atlantskog oceana, cca 4 kilometra ispod površine. Dogodila se nesreća koja je zamalo odnijela moj život. Evo što se dogodilo", napisao je na Twitteru.

U snimci se navodi da je podmornicu iznenada zahvatila snažna podvodna struja koja ju je gurnula prema propelerima Titanica teškima 21 tonu.

Nakon što su se zaglavili ispod krme, posada u podmornici se pokušala izvući, no tada su čuli prasak i vidjeli komade krhotina kako plutaju kroz vodu i padaju na dno.

Na snimci se čuje pitanje: "Dakle, jesmo li zaglavili ili što?"

Tim se uspio osloboditi i vratiti podmornicu Mir 1 izgrađenu 1987. na površinu. Guillen navodi kako je gotovo izgubio život na dnu Atlantika.

Svoje iskustvo opisao u knjizi

O svemu je pisao prije dvije godine u knjizi, navodi Daily Mail.

"Činilo mi se da idemo prema propeleru prebrzo i, što je još gore, ubrzavamo. Kasnije sam saznao da je našu podmornicu slučajno zahvatila brza, duboko podvodna struja. Djelić sekunde kasnije, Mir 1 udario je u Titanicov propeler", napisao je u knjizi.

Pročitajte i ovo Potraga za migrantima - 4 Velika potraga Kaos i beznađe na moru u Grčkoj: Na potonulom brodu bilo je i stotinjak djece

"Osjetio sam šok od udara, hrđave krhotine rasule su se po našoj podmornici i zaklonile mi pogled kroz maleni otvor", napisao je dodajući da su se u zarobljenoj podmornici tijekom idućih pola sata pokušavali kretanjem naprijed-natrag osloboditi iz propelera Titanica.

"Bio sam zaglavljen u podmornici ispod Titanica, umalo sam umro na dnu oceana", navodi i priznaje da ni danas nije u potpunosti shvatio kako su uspjeli preživjeti taj incident.

U tijeku potraga za nestalom podmornicom

Svoje iskustvo vjerojatno je napisao i potaknut nestankom podmornice koja je krenula u obilazak olupine Titanica.

Podmornica The Titan tvrtke OceanGate trenutno je jedina podmornica za pet osoba na svijetu koja može doći do Titanica. Nestala je u nedjelju nakon zarona prema olupini.

Opskrbljena je kisikom za 96 sati, što putnicima daje još samo dva dana života. U tijeku je velika međunarodna akcija potrage za nestalom podmornicom.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Split Sretan ishod Detalji potrage: Bračni par u šetnji čuo pozive upomoć pa pronašao Splićanku koja je nestala prije pet dana

Među petero nestalih su britanski milijarder, poslovni čovjek i istraživač Hamish Harding, pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Sulaiman. Mediji prenose da je među putnicima bio i francuski istraživač Paul-Henry Nargeolet.

Vjeruje se da je peti putnik Stockton Rush, izvršni direktor OceanGatea, tvrtke koja organizira ova ronjenja. Tvrtka naplaćuje 250.000 dolara za mjesto na osmodnevnoj ekspediciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene