Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden na promociji knjige

Bivši čelnik Ku Klux Klana protjeran iz Češke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnik Ku Klux Klana David Duke, priveden u petak popodne u Pragu, pušten je tijekom noći i morat će napustiti zemlju tijekom dana, objavila je policija.

Došavši u petak u Prag na poziv lokalne neonacističke skupine Narodni otpor, Amerikanac David Duke trebao je održati tri predavanja u Pragu i Brnu i predstaviti češki prijevod jedne od svojih knjiga.

Pročitajte i ovo Sudar vlaka i kamiona u Češkoj Očevid u tijeku VIDEO Sudar vlaka i kamiona u Češkoj: Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Knjiga pod naslovom 'Moje buđenje' sadrži dijelove koji negiraju holokaust, objasnio je glasnogovornik policije Jan Mikulovski. 59-godišnji David Duke optužen je za 'podržavanje pokreta kojim se želi ugroziti poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda'. Nakon privođenja u restoranu 'Crni orao' u starom Pragu, ispitivan je nekoliko sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene