Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi početak

Biste li vi ikada dali otkaz i napravili nešto ovakvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sloma financijskog tržišta 2008.godine, jedna je bankarica odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Napustila je Wall Street i krenula u avanturu života.

Shawna Sharie, bankarica, koja je radila na internoj strategiji banke, nakon kraha ekonomskog tržišta, poput svojih prijatelja odlučila je uzeti godinu odmora i putovati. Nakon osam godina napornog posla, to joj je bilo i više nego potrebno. Sjela je sa svojim šefom i rekla mu da je o tome razmišljala godinama. ' Banke i tržišta su uzela svoj danak i stvarno trebam odmor od svega', rekla je Shawna za Business Insider.

Pročitajte i ovo Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika Ilustracija Njegovi savjeti Amerikanac došao živjeti u Hrvatsku i zarađuje 4500 dolara mjesečno: Volio bih da sam ovo prije znao

Banka je Shawni odobrila šestomjesečni dopust, što je jako neobično za banke. Sa dečkom Andrewom isplanirala je dvomjesečni odmor po Aziji. ' Jednom prilikom sam čula izreku - Kada se spremate za put iznesite svu robu i novac. Zatim uzmite pola robe i dvostruko novca', rekla je Shawna. Ta se izreka u njenom slučaju pokazala istinitom.

>> Platio 'čarobnjaku' da ga učini nevidljivim, pa krenuo u pljačku banke...

Shawna je na putovanju odlučila da se više ne vraća korporativnom svijetu, već da će pokušati ostaviriti poduzetničke planove o kojima je duže vrijeme razmišljala. 'Bilo je teško donijeti odluku o prekidu bankarske karijere, jer je to nešto u čemu sam bila odlična. Imam puno planova i smatram da je sad odlično vrijeme da krenem u njihovu realizaciju ', rekla je Shawna. Dojmove sa Shawninog putovanja po Aziji možete pročitati na blogu Changed Plans. Možda i vas inspirira na sličan pothvat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene