Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinu kritike od Gorbačova

'Bio sam neugodno iznenađen kada je oporbu nazvao neprijateljima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov u utorak je kritizirao retoriku pobjednika ruskih predsjedničkih izbora Vladimira Putina, koji je u svojim govorima predstavnike oporbe nazivao neprijateljima.

'Bio sam neugodno iznenađen kada je tu riječ upotrijebio prvi put, nazvavši ih neprijateljima', a to je učinio prije i poslije predsjedničkih izbora održanih 4. ožujka, rekao je Gorbačov u intervjuu za radio Echo.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

>> Putin u suzama pred 110.000 pristaša!

U govoru punom uvreda održanom pred desecima tisuća svojih pristalica u Moskvi 23. veljače, u punome jeku predsjedničke kampanje, Putin je izbore nazvao bitkom za Rusiju, a birače pozvao da ne "izdaju svoju domovinu .

Gorbačov je kritizirao i Putinove izjave i govore održane nakon pobjede poslije održanog prvog kruga izbora. 'Naši birači znaju razliku između želje za obnovom i političkih provokacija čiji je cilj uništiti našu državu i uzurpirati vlast', rekao je Putin. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene