Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izborne pobjede

Putin u suzama pred 110.000 pristaša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelični Vladimir Putin pred 110.000 pristaša u Moskvi, nije mogao suzdržati suze nakon objave prvih rezultata predsjedničkih izbora i činjenice da je osvojio novi, treći predsjednički mandat.

'Rekao sam vam da ćemo pobijediti. Pobijedili smo. Slava Rusiji! Hvala svima koji su rekli 'da' velikoj Rusiji!', istaknuo je, preuzevši glavni slogan svoje kampanje. Uz njega je bio predsjednik na odlasku i budući premijer Dmitrij Medvedev.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Moskvi Stroga cenzura VIDEO Zbog prosvjeda žena vojnika u Moskvi reagirala policija: Privedeno na desetine novinara Boris Nadeždin predsjednički izbori Tko je izazivač Vladimira Putina? "Postoji sila koja pokreće moju kampanju"

 

Pred 100 tisuća ljudi, po procjeni policije, Putin je ocijenio da ruski birači nisu dopustili 'uništenje ruske države'. 'Naši birači znaju razlikovati želju za obnovom od političkih provokacija čiji je cilj uništiti našu državu i uzurpirati vlast', istaknuo je misleći pritom na prosvjede oporbe. 'Takvi scenariji neće proći u našoj zemlji', kazao je.

 

>> Putin prema prvim rezultatima dobio 61,8 posto glasova, optužbe za prijevaru

 

Izbori su bili 'važan ispit za nas, za čitav narod, ispit političke zrelosti i neovisnosti' zemlje, istaknuo je Putin, koji se vraća u Kremlj nakon dvaju uzastopnih mandata od 2000. do 2008., suočen s prosvjedima protiv njegova režima kakvi još nisu viđeni.

Oporba koja je nakon parlamentarnih izbora u prosincu organizirala tri velika prosvjeda, zakazala je novi skup u Moskvi u ponedjeljak navečer. Dmitrij Medvedev koji je odustao od kandidature za drugi mandat kako bi Putinu omogućio povratak u Kremlj, ocijenio je pak da je 'Rusiji i svakome od nas trebala ta pobjeda'. 'Nećemo dopustiti da nam ugrabe našu pobjedu!', istaknuo je.

Na osnovu prebrojanih glasova s 98,47 posto birališta Putin je osvojio 63,9 posto glasova, priopćilo je središnje izborno povjerenstvo. Komunist Genadij Zjuganov osvojio je 17,18 posto glasova, liberal Mihail Prohorov 7,7 posto, populist Vladimir Žirinovski 6,24 posto a centrist Sergej Mironov 3,84 posto.

Na izbore je izašlo 64 posto birača.
(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene