Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjeli pakleni sudar

'Bilo je kao u filmovima apokalipse, i cesta je gorjela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon najgore nesreće u povijesti britanskih autocesta, u kojoj je živote izgubilo sedam osoba, preživjeli pričaju o paklu kojeg su doživjeli nakon sudara čak 27 vozila.

Matt Cracker, 39-godišnjak, zajedno sa svojom 42-godišnjom suprugom te sedmogodišnjim sinom i troje pasa, vozio je autocestom M5 kad je odjednom sve oko njih postalo crno.

Pročitajte i ovo Screenshot Prometna nesreća Dva automobila sudarila se na Jankomirskom mostu Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

'Odjednom je sve postalo crno. Kao da smo imali povez preko očiju', rekao je za The Sun Craker. 'Kao da je netko ugasio svijetlo. Nikad nisam vidio ništa slično. Ispred nas je bio automobil i sljedeće što se dogodilo, jest da smo se zabili ravno u njega', dodao je.

'Bio je to potpun pokolj. Plamen i eksplozije posvuda, kao u ratnoj zoni. Čuli smo ljude kako zapomažu, ali ih nismo mogli vidjeti. Vrućina od vatre bila je nepodnošljiva. Bilo je strašno, poput filmova o smaku svijeta. Čak je i cesta gorjela', istaknuo je Crater.

U njihovo vozilo udarila su još najmanje četiri vozila, ali obitelj je uspjela izbjeći tragediju i spasiti sebe i svoja tri psa. Dok su silazili s autoceste, iza njih je rasla plamena buktinja. Usput su pomogli još jednom preživjelom, koji je imao usta puna krvi i žalio se na bol u predjelu zdjelice.

Policija za nezapamćeni prometni incident u kojem je ozlijeđena još i 51 osoba smatra da je odgovoran vatromet obližnjeg rugby kluba, koji se nalazio vrlo blizu autoceste. U tom smislu pokrenuta je i istraga, a proširena je i na veliku vatru, koja je bila zapaljena na nepunih 100 metara od autoceste u vrijeme nesreće. Sve to stvorilo je, prema prvim rezultatima istrage policije veliku količinu dima preko autoceste, koji je uvelike otežavao promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene