Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilo bi bolje da Saakašvili ode s vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija ne pokušava svrgnuti gruzijskog predsjednika Mihaila Sakašvilija, ali drži da bi bilo bolje da on ode s vlasti, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

'Saakašvili ne može biti naš partner i bilo bi bolje da ode", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare sa svojim finskim kolegom Alexanderom Stubbom, izvršnim predsjednikom Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OESS).

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Suđenje za kolovoški rat Gruzijski predsjednik brani odluku zbog koje je zaratio s Rusijom

"Mislim da Rusija ne namjerava pregovarati ni razgovarati sa Saakašvilijem. On je počinio zločine nad našim građanima", nastavio je Lavrov.

On je kazao da Rusija ne može pristati na bilo koji mirovni prijedlog EU i OESS-a za Abhaziju i Južnu Osetiju koji bi uključivao Gruzijce u mirovnim snagama.

"Oni su se osramotili kao pripadnici mirovnih snaga. Počinili su zločine i pucali na drugove s kojima su zajedno bili u mirovnoj postrojbi", kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene