Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo

'Smiju li se ovdje dva agenta smrti?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivše Udbine čelnike 'Bild' je prozvao agentima smrti.

Opisuje ih kao dva starija čovjeka pristojno odjevena koji stoje u sudskom hodniku, smiju se i cereću. Tako je svoj izvještaj sa münhenskog Višeg zemaljskog suda započeo ovaj najtiražniji njemački dnevnik , koji dodaje, kako je u Bayernu započelo suđenje za jedno naručeno ubojstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrana najavila žalbu protiv odluke da se Perkoviću ne dopusti branjenje sa slobode Slika nije dostupna Konačna odluka idući tjedan Istražni sud u Madridu poništio odluku o izručenju Sindičića, traži nadopunu

VIDEO 'Jadno je da su tolike godine bili u Hrvatskoj, slobodno šetali'

Muškarci sa hodnika su bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač (72) i njegov general Josip Perković (69). Oni su osumnjičeni za pomaganje u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića (57), kritičara tadašnjeg jugoslavenskog režima, koji je ustrijeljen i zatučen u garaži 1983. godine u Wolfratshausenu, pokraj Munchena.

Đureković je prije smrti pobjegao u Njemačku gdje je koristio jednu garažu kao tiskaru, u kojoj je tiskao političke letke. Po njemačkom Državnom tužiteljstvu Zdravko Mustač je naredio ubojstvo, jer je Đureković puno znao o zabranjenim poslovima sina tada visokog jugoslavenskog političara Mike Špiljaka. Bivši agenti su se pred sudom u Münchenu branili šutnjom, a proces će trajati do proljeća, ističe Bild.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene