Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač uhićen

Bijeli kombi pokosio pješake u Torontu: Najmanje 9 mrtvih i čak 16 ozlijeđenih

Bijeli kombi pregazio pješake u Torontu (Foto: Reuters)
Bijeli kombi pregazio pješake u Torontu (Foto: Reuters) Reuters
Aktualno Galerija Bijeli kombi pregazio pješake u Torontu (Foto: Reuters) Bijeli kombi pregazio pješake u Torontu (Foto: Reuters) Foto: Reuters +0 Bijeli kombi pregazio pješake u Torontu (Foto: Reuters) Galerija 1/2 >>
Tragedija u najvećem kanadskom gradu Torontu. Najmanje devet osoba je poginulo, a 16 je ozlijeđeno u naletu kombija na pješake. Prema tvrdnjama svjedoka vozač je namjerno gazio žrtve u pohodu dugom oko kilometar i pol.

Bijeli kombi pokosio je pješake danas u Torontu, u ulici Yonge, izvijestila je tamošnja policija. Najmanje devet osoba je poginulo, a 16 je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima sudario se s policijskim vozilom na Kustošiji - 1 Zabio se u policijski auto FOTO Objavljeni detalji dramatične noćne potjere za kombijem s migrantima: Probio rampu na Lučkom pa jurio Zagrebom Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi"

Pokušao je pobjeći, ali policija ga je privela samo nekoliko ulica dalje. Incident se dogodio u vrijeme stanke u uredima kada je na ulicama bio velik broj službenika. Kanadske vlasti još nisu ništa objavile o mogućem motivu.

"Popeo se na nogostup. Samo je počeo sve udarati. Udario je svaku osobu na nogostupu. Svakoga na putu. Na autobusnoj postaji je sve razbijeno", rekao je Ali, jedan od svjedoka.

"Bila sam u kafiću i vidjela bijeli kombi na nogostupu. Mnogo je ljudi vikalo zaustavi vozilo, ali nije. Samo je nastavio dalje. Udario je neke ljude. Troje je palo i uopće se nije micalo", dodala je svjedokinja užasnog događaja.

Glasnogovornik bolnice Sunnybrook ranije je izvjestio kako je sedam osoba zaprimljeno na odjel traume te bolnice, no težina njihovih ozljeda nije obznanjena.

Kanadski premijer izrazio je sućut i poručio "naša srca su uz sve koje je pogodio ovaj događaj".

Nije potvrđeno koliko su teške ozljede pješaka, a policija je upozorila građane da zasad izbjegavaju to područje, piše Toronto Sun.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene