Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodi se dnevnik njegova života

Bijeli jelen oduševio lovce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijeli jelen ne pokazuje strah, tek radoznalost dok gleda muškarca koji je ušao u njegov prostor i uslikao ga. Sljedeći put možda ne bude tako sretan, lovci stoje u redu da ga ulove, čak su spremni platiti vlasniku na čijem se imanju ovaj poseban jelen nalazi.

Lovci na području Scottish Lowlandsa kažu da je to prvi bijeli jelen kojeg su vidjeli u posljednjih deset godina, piše Daily Mail. Nazvali su ga Pearl, a profesionalni lovac 48-godišnji Kevin Stuart vidio ga je tri puta na području Scottish Lowlandsa za koje je zadužen. ‘Ja ću ga štititi’, rekao je Kevin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđena Umjesto divljači upucao ženu: Hitno prevezena u pulsku bolnicu s teškim ozljedama Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Opreza nikad dosta Pucao u divlju svinju pa promašio, metak završio u natkoljenici drugog lovca

On i njegova supruga Yvonne žive na imanju i vode motel za posjetitelje, a kažu kako neće nikome dopustiti da upuca bijelog jelena ‘Pearla’. ‘Ovo je uistinu rijedak jelen i želimo ga zaštiti. Voljeli bismo kada bi ljudi došli ovamo i slikali ga, radije nego da dolaze s puškama u pokušaju da ga ulove. ‘To je predivna životinja i bojimo se za kradljivce i ljude koji ovdje dolaze u lov. Dok je na ovom imanju, siguran je. Ne zanima me koliko netko nudi za njega, želim ga očuvati i pobrinuti se da ima dug život’, kaže Kevin.

Njegova je boja, smatra se, rezultat genetske mutacije. Jedan magazin će čak objavljivati dnevnik njegova života dok ne umre. ‘Mislimo da ćemo veoma dobro zaraditi na ovome. Američkim i njemačkim lovcima sviđa se ovaj jelen’, rekao je urednik Charlie Jacoby. Prijatelji životinja smatraju da bi bila tragedija da lovci ubiju ‘Pearla’. ‘Potrebno mu je simbolično ime, Pearl (biser), jer je rijedak i apsolutno predivan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene