Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čisti Hollywood

BIJEG IZ 'MALOG SIBIRA' 'Šarmantni' ubojica zaveo čuvaricu zatvora i nagovorio na nemoguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
David Bentley, umirovljeni detektiv, koji je pomogao da Matt bude osuđen, kazao je za američke medije da 'taj kriminalac pronalazi djevojke gdje god prođe'.

Iz jako čuvanog zatvora u državi New York, kojeg zovu i Mali Sibir, a uspoređuju s čuvenim Alcatrazom, pobjegla su dvojica osuđenih ubojica za kojima trenutno traje najveći lov u Sjedinjenim Američkim Državama. U njega je uključen i FBI.

Zanimljivu dimenziju ovom bijegu daje i pretpostavka da su Richard Matt (49) i David Sweat (35) imali pomoć jedne od djelatnica zatvora, koju je šarmirao Matt. Njega opisuju kao 'šarmantnog i velikog zavodnika', pravog 'lady killera'.

Bijeg dvojice ubojica uspoređuju s hollywoodskim uspješnicama 'Bijeg iz Alcatraza' i 'Iskupljenje u Shawshanku'. Naime, uvukli su se u cijevi kanalizacije, za što su pretpostavljaju istražitelji, trebali svakako imati alat, i podzemnim labirintom cijevi uspjeli su doći do malenog gradića Dannemora. Tu su cijev razrezali i odšetali slobodni. Da stvar bude bolja, na žutom post-it papiriću ostavili su nasmiješenog lika s dva zuba i poruku: 'Ugodan vam dan!'

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti? Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

KROZ ŠAHT DO SLOBODE Ubojice u filmskom scenariju pobjegle iz zatvora

Potraga za bjeguncima se već proširila i na Kanadu i Meksiko a nudi se za bilo kakav trag nagrada od 100 tisuća dolara, odnosno oko 650 tisuća kuna.

Zaposlenicu zatvora policija je ispitala, a njezin identitet nije otkriven. David Bentley, umirovljeni detektiv, koji je pomogao da Matt bude osuđen, kazao je za američke medije da 'taj kriminalac pronalazi djevojke gdje god prođe'.

'Kad je čist, vrlo je šarmantan', opisao je Bentley ubojicu.

On je osuđen na 25 godina zatvora najmanje zbog otmice i ubojstva 76-godišnjeg šefa koji mu je dao otkaz - njegovo je tijelo razrezao na dijelove i bacio u Niagaru.
Sweat je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja jer je ubio policajca koji ga je uhvatio u provali. Pucao je u njega 15 puta, piše Telegraph.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene