Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen na području Sarajeva

BiH: Uhićen osumnjičeni za ratne zločine na području Sarajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Zoran Dragičević uhićen je u utorak pod sumnjom da je sudjelovao u ratnim zločinima počinjenim nad civilima na području Sarajeva, potvrdilo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Zoran Dragičević (50) uhićen je u Bijeljini. Tužiteljstvo BiH istragu protiv Dragičevića otvorilo je zbog sumnje da je on sudjelovao u progonu, zlostavljanjima i ubojstvima civila nesrpske nacionalnosti na području sarajevskih naselja Grbavica i Vraca koja su od 1992. do 1995. godine bila pod nadzorom vojske bosanskih Srba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

>> Nema više bježanja od zakona u susjedstvo, s BiH potpisan ugovor o izručenju

Dragičevića se tereti da je u tim zločinima sudjelovao kao suradnik Veselina Vlahovića zvanog Batko, kojemu se zbog toga već sudi pred Sudom BiH. U dosadašnjem tijeku dokaznog postupka protiv Vlahovića brojni stanovnici Grbavice i Vraca potvrdili su kako je Vlahović počinio brojna ubojstva, silovanja te da je odgovoran za nestanke civila i druge zločine počinjene na području sarajevskih naselja Grbavica, Kovačići i Vraca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene