Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave 2014

BiH: Štete od poplava na području Posavske županije 150 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Posavske županije na sjeveru BiH štete od plavljenja Save i Bosne iznose oko 300 milijuna maraka (oko 150 milijuna eura), izjavio je predsjednik vlade te županije Marijan Oršolić kako ga u utorak prenose mediji u BiH.

'Okvirno se radi o iznosu oko 300 milijuna maraka. To su ogromne štete. One su se dogodile kako na građevinskim objektima, kućama, pomoćnim građevinskim objektima, u poljoprivredi na samom tlu, u stočarstvu, poduzećima, infrastrukturi', rekao je premijer Oršolić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Donatorska konferencija Srbiji i BiH 1,8 MILIJARDI eura pomoći za poplave Slika nije dostupna Velike poplave VIDEO Potresna snimka iz Doboja - dan nakon katastrofe

'Ovakve poplave će se sigurno ponoviti, možda već ovog ljeta'

Voda se posljednjih dana počela brže povlačiti iz pojedinih naselja oraške, domaljevačke i odžačke općine nakon što su napravljeni otvori na savskom nasipu, no još uvijek veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i poljoprivrednih površina se nalazi pod vodom.

Zbog toga se uz pomoć velikih crpki, koje su pristigle iz zemalja Europske unije, pokušava voda prebaciti na područje Kopanica, Vidovica, Tolise i Donjoj Mahali u Orašju, te u dijelovima općine Odžak u naseljima Vojskova i Zorice.

Oršolić je kazao da se i dalje nastavlja s izvlačenjem životinjskih strvina izrazivši zadovoljstvo što još uvijek nema pojava zaraza i bolesti. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene