Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan za nacionalnu sigurnost

BiH raspisala međunarodnu tjeralicu za Abu Hamzom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Bosne i Hercegovine uputile su središnjici Interpola u Lyonu zahtjev za raspisivanje 'crvene' međunarodne tjeralice za Karay Kamelom Bin Alijom, poznatijim kao Abu Hamza, koji se nakon dopusta nije vratio na izdržavanje zatvorske kazne u zeničkom zatvoru, objavila je u utorak Federalna televizija (FTV).

Interpol BiH je raspisao tjeralicu na zahtjev federalne policijske uprave ocjenjujući da je Abu Hamza iznimno opasan za civile i pripadnike snaga reda, navodi FTV. Svaka država članica Interpola obvezna je uhititi toga Tunižanina kojemu su vlasti BiH oduzele državljanstvo ove zemlje. U tjeralici je navedeno svih 16 lažnih identiteta kojima se Abu Hamza služio.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Abu Hamza pobjegao iz zatvora u Zenici

Uprava zeničkog zatvora pustila je 3. srpnja na dopust ovog bivšeg pripadnika mudžahedinske vojne postrojbe u BiH, unatoč tome što mu je oduzeto državljanstvo. Trebao se vratiti u zatvor 27. srpnja, ali se ondje nije pojavio nakon čega je za njim pokrenuta potraga.

Abu Hamza osuđen je na tri godine i 10 mjeseci zatvora zbog razbojstva, prijetnji državnom odvjetniku i nasilja u obitelji, a kaznu je izdržavao i u Zenici. Ranije je bio u zatvoru zbog ubojstva Arapina zvanog Abu Velid.

Ministarstvo sigurnosti BiH proglasilo ga je opasnim za nacionalnu sigurnost, zbog veza s terorističkim organizacijama. Sumnjičilo ga se za sudjelovanje u terorističkim aktivnostima u Italiji i BiH, a u Tunisu je osuđen na 12 godina zatvora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene