Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan za nacionalnu sigurnost

Abu Hamza pobjegao iz zatvora u Zenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljanin Bosne i Hercegovine, podrijetlom iz Tunisa Karay Kamel bin Ali, poznatiji kao Abu Hamza, kojega se smatra opasnim za nacionalnu sigurnost zbog povezanosti s terorističkim organizacijama, pobjegao je iz zatvora u Zenici, javila je u utorak Federalna televizija.

Bivši mudžahedinski borac koji je državljanstvo BiH stekao temeljem sudjelovanja u ratu na strani Armije BiH nije se vratio u Kazneno-popravni zavod u Zenici nakon dopusta. Uprava zeničkog zatvora priopćila je da je o slučaju bijega izvijestila lokalnu, federalnu i državnu policiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Upozoreni na bijeg

Federalna televizija ocijenila je odluku o puštanju na dopust skandaloznom, navodeći da je federalna policija deset dana prije odobravanja dopusta upozorila ministarstvo pravosuđa i upravu zatvora da zatvorenik planira bijeg. Abu Hamza osuđen je na tri godine i 10 mjeseci zatvora zbog razbojstva, prijetnji državnom odvjetniku i nasilja u obitelji. Ranije je bio u zatvoru zbog ubojstva Arapina zvanog Abu Velid.

Opasan za nacionalnu sigurnost

Ministarstvo sigurnosti BiH proglasilo ga je opasnim za nacionalnu sigurnost, zbog veza s terorističkim organizacijama. Sumnjičilo ga se za sudjelovanje u terorističkim aktivnostima u Italiji i BiH, a u Tunisu je osuđen na 12 godina zatvora. Tijekom rata Abu Hamza bio je jedan od zapovjednika u postrojbi El Mujaheed koja se borila na strani Armije BiH a bila je sastavljena od mudžahedina iz arapskih zemalja. Nakon rata priključio se radikalnoj skupini sljedbenika Islama, takozvanim vehabijama. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene