Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje teško ranjenih

BiH: Poginula žena koja je sa suprugom zalutala u minsko polje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba poginula, a dvije su teško ranjene u dvjema odvojenim eksplozijama u minskim poljima u okolici Doboja, na sjeveru Bosne i Hercegovine, izvijestila je policija u tom gradu.

Po dostupnim informacijama, poginula je žena koja je s mužem zalutala u minsko polje. Bosna i Hercegovina smatra se europskom državom koja je najzagađenija minama.

Po podatcima Centra za uklanjanje mina u BiH (MAC), više od tisuću i pol četvornih metara u toj državi i dalje se smatra opasnim područjem zbog mina koje su ondje postavljene tijekom rata od 1992. do 1995. godine.

Procjenjuje se kako na tim područjima, koja obuhvaćaju više od tri posto teritorija BiH, i danas ima više od 230 tisuća neotkrivenih mina. Od završetka rata u BiH od mina je poginulo više od tisuću i pol ljudi. Uklanjanje mina u BiH trajat će još godinama jer se uz postojeće kapacitete i financijska sredstva na godinu može očistiti najviše 40 četvornih km sumnjivih površina. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene