Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivšem pripadniku Armije BiH

BiH: Optužnica za ubojstvo i ranjavanje zatočenih Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je podignulo optužnicu za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u središnjoj Bosni protiv nekadašnjeg pripadnika Armije BiH Jasmina Čolomana.

Kako je potvrđeno je iz sjedišta bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva, Čolomana (39), koji je uhićen u lipnju, tereti se za ubojstvo tri i ranjavanje deset osoba hrvatske nacionalnosti u Vitezu.

Pročitajte i ovo Selmo Cikotić Imali istaknute pozicije Tužiteljstvo BiH nakon 30 godina optužilo trojicu za ratne zločine nad Hrvatima Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva"

On je u vrijeme rata bio pripadnikom Sedme muslimanske brigade Armije BiH. Istragom je utvrđeno kako je 24. travnja 1993. u mjestu Počulice u općini Vitez pokušao provaliti u zatvor u kojemu su bili zatočeni Hrvati.

BiH: Ustavni sud žrtva predizbornih nadmetanja?

Stražar angažiran na osiguranju odbio ga je pustiti u zatvor, no Čoloman je nakon toga kroz zatvorena vrata pucao iz strojnice pri čemu je ubio troje, a ranio devet zatočenika.

Optužnica ga tereti se da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene