Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okončani pretresi

BiH: Istraga o napadu se nastavlja, Tužiteljstvo preuzima osumnjičene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Države agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovini (SIPA), koji su uključeni u istragu o terorističkom napadu na policijsku postaju u Zvorniku, u četvrtak su okončali pretrage objekata na području Kalesije i Zvornika pronašavši pritom predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Kako je navedeno iz sjedišta te agencije u Istočnom Sarajevu, pretrage objekata započete su dan ranije te su, uz ostalo, pretraženi stambeni objekti i druge prostorije koje koristi osoba s inicijalima M.D. te su pronađeni i privremeno oduzeti neki predmeti koji će poslužiti u daljnjem ispitivanju, a vlasnik M.D. ispitan je no nije uhićen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekonstrukcija događaja Prije eksplozije čulo se turiranje: Od snažne detonacije letjele su cigle, a onda su se začuli jauci Slika nije dostupna ratni zločin protiv čovječnosti Podignuta optužnica protiv sedmorice bivših pripadnika vojske Republike Srpske zbog ubojstva 48 civila

SIPA još nije potvrdila identitet treće osobe obuhvaćene istragom o napadu u Zvorniku, u kojemu je u ponedjeljak ubijen jedan, a ranjena dva policajca, no lokalni su mediji javili kako je riječ Muhamedu Demiroviću.

Majka policajca ubijenog u Zvorniku: 'Da je bar od njega dijete ostalo'

Njegov je zet Avdulah Hasanović, koji će uhićen odmah nakon napada jer ga je policija povezala s Nerdinom Ibrićem (24), koji je počinio teroristički akt. Za Hasanovića je potvrđeno kako je nedavno boravio u Siriji, gdje se borio na strani terorističke organizacije Islamska država (IS).

Hasanović (24) kao i Kasim Mehidić (30), koji je uhićen u utorak, identificirani su kao pripadnici zajednice radikalnih islamista-selefija, kojoj je pripadao i Ibrić.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u četvrtak je potvrdilo kako će dvojicu uhićenih nakon kaznene obrade u SIPA-i saslušati i tužitelj koji vodi istragu o cijelom slučaju. Nakon saslušanja, čije se okončanje očekuje u petak, Tužiteljstvo će odlučiti hoće li od Suda BiH zatražiti da im odredi pritvor.

Tijek istrage koju vodi poseban tim, kako je navedeno iz Tužiteljstva BiH, nadzire osobno glavni tužitelj Goran Salihović i ona se nastavlja kako bi se rasvijetlile sve okolnosti pod kojima je Ibrić počinio napad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene