Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki kongresnik

'BiH i Kosovo su primjer da SAD ne vodi rat protiv Islama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi američki kongresnik Keith Ellison tvrdi da SAD nije u ratu protiv Islama, a za to su primjer Bosna i Hercegovina te Kosovo.

On je prvi član Kongresa koji je zakletvu položio na Kuranu, jer s 19 godina postao musliman. U intervjuu za Dnevni avaz kaže da temelje na kojima počiva SAD, odnosno slobodu govora i religije, ne može poljuljati ništa, pa čak ni spaljivanje Kurana.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Iako u zadnje vrijeme u SAD alarmantno raste antiislamsko nasilje i kriminal iz mržnje, on smatra da je to samo znak da svi zajedno trebaju krenuti u još jaču borbu protiv netrpeljivosti. Smatra da je sramotno kako se zaboravlja da SAD često intervenira u ime muslimana, a primjer za to je i Kosovo, tako da se ne može tvrditi da je ‘Amerika u ratu s islamom’.

Muslimane u SAD-u, ali i u drugim državama svijeta, ohrabruje na uključivanje u demokratske procese, jer će samo tako doći do promjena, uvažavanja i tolerancije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene