Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez izjava za javnost

Biden se sastao s članovima predsjedništva BiH, stigao Solana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Joseph Biden, koji je doputovao u službeni posjet Bosni i Hercegovini, sastao se nešto poslije 15 sati u Sarajevu s članovima predsjedništva BiH i tako započeo niz susreta s političarima te zemlje.

Nakon sastanka, održana za zatvorenim vratima i uz stroge mjere osiguranja, nije bilo izjava za javnost. U Sarajevo je popodne doputovao i visoki predstavnik Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana kako bi se Bidenu pridružio u razgovorima s bosanskohercegovačkim političarima. Solana se prije toga kratko sastao s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom, a posjetio je i zapovjedništvo vojnih snaga EU-a u BiH (EUFOR) na Butmiru kod Sarajeva. Do kraja dana Biden i Solana razgovarat će s čelnicima vladajućih i oporbenih političkih stranaka, a predviđen je i poseban govor američkog potpredsjednika pred zastupnicima u parlamentu BiH.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Dok traje Bidenov posjet Sarajevu, predstavnici udruge razvojačenih pripadnika bivše vojske bosanskih Srba okupljaju svoje članove i pristaše u nekoliko gradova u srpskom entitetu i ondje na središnjim trgovima pale svijeće. Predsjednik te udruge Pantelija Ćurguz izjavio je kako time pokušavaju upozoriti na pokušaje dominacije Bošnjaka nad drugim dvama narodima u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene