Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijeđanja

Biden nazvao Putina ludim kučkinim sinom, brzo mu je stigao odgovor Kremlja

Joe Biden izvrijeđao Vladimira Putina
Joe Biden izvrijeđao Vladimira Putina Foto: Afp
Nakon što je američki predsjednik uvrijedio ruskog predsjednika Vladimira Putina, stigao je odgovor glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova.

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu, kada je govorio o klimatskoj krizi tijekom prikupljanja novčanih sredstava u San Franciscu, spomenuo je i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Imamo ludog kučkina sina poput Putina i drugih, i uvijek se moramo brinuti o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je i klima", komentirao je Biden.

Ubrzo je stigao i odgovor iz Kremlja. Glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je za Reuters da su takvi komentari sramota za SAD.

Pročitajte i ovo Snimka migranata na granici Srbije i Sjeverne Makedonije granica Srbije i Sj. Makedonije Objavljene uznemirujuće snimke: Policija na granici skinula ljude u gaće i tjerala ih da se smrzavaju

"To što predsjednik SAD-a koristi takav jezik protiv glave druge države vjerojatno neće uvrijediti našeg predsjednika, predsjednika Putina. Ali to srozava one koji koriste takav vokabular", dodao je Peskov.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

Glasnogovornik Kremlja dodao je da je to vjerojatno neki pokušaj da Biden ispadne holivudski kauboj. "Iskreno, ne mislim da je to moguće", naglasio je.

"Je li gospodin Putin ikada upotrijebio jednu grubu riječ tijekom obraćanja? To se nikada nije dogodilo. Stoga mislim da takav rječnik ponižava samu Ameriku", rekao je Peskov.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene