Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije odluke Suda

Biden zbog Kosova zaprijetio Tadiću?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju srpskog medija Press potpredsjednik SAD-a Joe Biden nazvao je predsjednika Srbije Borisa Tadića i kazao mu da Srbija mora prihvatiti realnost o Kosovu, inače će imati velikih problema.

Potpredsjednik SAD Joe Biden poručio je predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da bi Srbija, i on sam, poslije odluke Međunarodnog suda pravde trebali što prije ’prihvatiti realnost na Kosovu’, u suprotnom, Srbija će biti ’suočena s velikim problemima’, piše Press te dodaje da su Biden i Tadić razgovarali petnaestak minuta i to prije nego je Sud objavio mišljenje o nezavisnosti Kosova.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

>> Tadić: ICJ nije raspravljao o pravu Kosova na samostalnost

’Potpredsjednik Biden poručio je predsjedniku Tadiću da ga izuzetno poštuje i da cijeni to što radi, ali mu je i poručio da je vrijeme da se Srbija okrene budućnosti. Biden je naglasio da dobro zna da se Srbija suočava sa velikim teškoćama kad je riječ o Kosovu i dodao da je to pitanje pokrenuto prije deset godina i da odluka suda predstavlja sam završetak rješenja tog problema’, rekao je izvor za novine.

’Jasno je poručio Tadiću da će Srbija biti suočena s velikim problemima ako ne prihvati realnost. Biden je istaknuo i da SAD ne mogu promijeniti politiku o Kosovu i da će i dalje podržavati nezavisnost Kosova. SAD će učiniti sve da spriječi eventualne sukobe i bilo kakve napade na Srbe sa sjevera Kosova’, kaže izvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene