Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavila bijela kuća

Američki predsjednik Biden bio na koloskopiji, predsjedničke ovlasti nakratko je imala Kamala Harris

Američki predsjednik Joe Biden u petak je podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji, a dok je bio pod anestezijom svoje je ovlasti privremeno premacio na potpredsjednicu Kamalu Harris, objavila je Bijela kuća.

Pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika, koji u subotu ima 79. rođendan, bit će objavljene kasnije tijekom dana, precizirala je Bijela kuća.

"Predsjednik je bio podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji", u medicinskom centru Walter Reed, u blizini Washingtona.

Pročitajte i ovo Camilla Parker Bowles (Foto: Getty Images) Svima se može dogoditi! Neugodan trenutak susreta Camille Parker Bowles i Joea Bidena zbog kojeg ona još ne može doći k sebi: ''Bilo je dugo i glasno!''

"Kao što je već bio slučaj kada je predsjednik George W. Bush bio podvrgnut istom zahvatu 2002. i 2007., i u skladu s procedurom koja je predviđena Ustavom, predsjednik Biden prebacio je svoje ovlasti na potpredsjednicu na jedno kraće razdoblje, dok je pod anestezijom".

Biden je nastavio obnašati svoje predsjedničke dužnosti u petak oko 17:35 sati po srednjoeuropskom vremenu. Harris je bila prva ženu u povijesti SAD-a koja je imala predsjedničke ovlasti.

Američki predsjednik, koji podvrgnut "rutinskoj" kolonoskopiji, razgovarao je s Kamalom Harris i šefom osoblja oko 11:35 sati. Bio je dobro raspoložen i ponovno je preuzeo svoju dužnost u to vrijeme", tvitala je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Ona je precizirala da Joe Biden za sada ostaje u bolnici Walter Reed, blizu Washingtona, gdje nastavlja rutinske preglede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upregnuo propagandu Američki demokrati upozoravaju Bidena na Vučićevu politiku: "Super! Ja sam kriv za to, Robin Hood koji se bori za svoj narod"

Biden, koji ne puši i ne konzumira alkohol, cijepljen je protiv COVID-a i s trećom dozom krajem rujna.

Biden je kao 78-godišnjak postao najstariji američki predsjednik u povijesti. Iako se još špekulira hoće li se ponovno kandidirati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene