Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet NATO postrojbama

Biden doputovao na Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Joe Biden, koji boravi na turneji po jugoistočnoj Europi, doputovao je prijepodne na Kosovo, gdje će se sastati s najvišim državnim dužnosnicima, održati govor u kosovskoj skupštini, te posjetiti bazu KFOR-a Camp Bondsteel kod Uroševca.

Bidena je u prištinskoj zračnoj luci dočekao kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni, a kasnije tijekom dana američki potpredsjednik bi se trebao sastati s predsjednikom Fatmirom Sejdiuom, premijerom Hashimom Thacijem, ministrom sigurnosti Fehmijem Mujotom i predsjednikom parlamenta Jakupom Krasniqijem.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Slika nije dostupna ''NOVA AMERIČKA POLITIKA'' Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

Biden će održati govor u kosovskoj skupštini, sastati se s američkom veleposlanicom Tinom Kaidanow, a potom posjetiti bazu Camp Bondsteel kod Uroševca na istoku Kosova, gdje će održati govor američkim postrojbama i snagama NATO-a. Bondsteel je glavna baza misije KFOR-a na Kosovu, koja se prostire na prostoru od 386 hektara. Biden bi isto tako trebao posjetiti i manastir Visoki Dečani na jugozapadu Kosova. Američki potpredsjednik je najviši američki dužnosnik koji posjećuje Kosovo od proglašenja neovisnosti 1. veljače 2008.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene