Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda već sljedećeg tjedna

Berlusconi priprema OSVETU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvio Berlusconi bi već sljedećeg tjedna videoporukom mogao objaviti povlačenje svoje stranke iz vladajuće koalicije, čime bi aktualnoj vladi Enrica Lette došao kraj. Iza svega se krije mogućnost Papijevog izbacivanja iz senata.

Silvio Berlusconi je pripremio videoporuku kojom bi mogao objaviti odluku o rušenju koalicijske vlade talijanskog premijera Enrica Lette, rekla je u četvrtak jedna od njegovih najvjernijih sljedbenica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspad Vlade Italija u političkom kaosu: 'Ovo Talijanima nije ništa novo' Slika nije dostupna Povukao ministre Berlusconi srušio talijansku vladu!

Uslijed sve učestalijih nagađanja o krizi vlade, predsjednik Giorgio Napolitano, koji je Lettu imenovao u travnju, upozorio je na 'ozbiljne rizike' koje bi Italiji mogao donijeti pad vlade.

>> Hoće li presuda Berlusconiju uzdrmati talijansku vladu?

Berlusconijeva videoporuka najavljena je uoči sastanka posebnog senatskog odbora u ponedjeljak na kojem će se odlučivati treba li čelniku desnog centra i bivšem premijeru oduzeti mjesto u senatu nakon što je kažnjen s četiri godine zatvora zbog porezne prijevare.

'To je spremno, Berlusconi će odlučiti kada će je objaviti, a ja mislim da je to vrlo skoro', rekla je na konferenciji za tisak Daniela Santanche, zastupnica poznata po čvrstoj odanosti Berlusconiju.

Ona je rekla da će 76-godišnji milijarder i medijski magnat sam odlučiti hoće li napustiti vladu, no da su neprihvatljive izjave njegovih partnera iz koalicije lijevog centra u prilog njegovom izbacivanju iz senata. 'Osobno, mislim da ne možemo ostati sjediti pored ljudi koji žele biti Berlusconijevi krvnici', kazala je.

Napolitano je i dalje uvjeren da će se Berlusconi držati ranijih obećanja da će podržavati Lettu s obzirom da bi 'kriza vlade izložila zemlju krajnje ozbiljnim rizicima', rekao je novinarima izvor iz Napolitanovog ureda.

Nagađanja o krizi koja bi mogla razbiti krhku koaliciju Demokratske stranke lijevog centra i Naroda slobode desnog centra kruže otkako je Berlusconi izgubio na prizivu protiv njegove prošlomjesečne presude.

Krizu bi mogla pokrenuti odluka senatskog odbora koji se sastaje u ponedjeljak kako bi raspravio ima li Berlusconi pravo ostati u parlamentu, a što bi se moglo zaključiti i formalnim otvaranjem postupka izbacivanja Berlusconija iz senata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene