Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje optužbe za utaju poreza

Berlusconi: Ovo je 2575. saslušanje na koje sam pozvan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Silvio Berlusconi izašao je danas iz sudnice u Milanu i obrušio se na 'ljevičarske' tužitelje koji ga optužuju za niz kaznenih djela, od utaje poreza do seksa s maloljetnicom.

'Proveo sam nadrealno jutro', rekao je Berlusconi pristašama okupljenim pred sudnicom u kojoj je održano posljednje u nizu ročišta u slučaju utaje poreza u njegovu medijskom carstvu Mediasetu.

'Premijera optužuju tužitelji koji se nabacuju blatom na njega i na Italiju u trenutku kada nam je potrebna snaga za obranu zemlje na međunarodnoj sceni', rekao je talijanski premijer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trgovačko društvo 'Maxim' Split: Utajili milijun kuna poreza i 'zaradili' kaznenu prijavu Slika nije dostupna Priveden splitski mesar Mesar prodavao nepregledano meso, utajio porez ...



Njegova odluka da se u ponedjeljak pojavi pred sudom u suprotnosti je s izostankom s početka suđenja u aferi 'Rubygate' prošli tjedan, u kojoj je optužen da je maloljetnici plaćao seksualne usluge i zloporabio dužnost u pokušaju da to zataška.

>> 'Kad sam vidjela Berlusconija tresle su mi se noge, tako je zgodan!'

Berlusconi nije ništa rekao u sudnici, ali je, obraćajući se pristašama pred sudom, optužbe za prostituciju ocijenio 'neutemeljenima' i dodao da je žrtva pokušaja ljevičara da ga uklone s političke scene.

Ročište u ponedjeljak odnosilo se na optužbe da je Mediaset kupio televizijska prava za američke filmove preko dvije off-shore tvrtke i lažno prijavilo troškove kako bi smanjilo iznos poreza.

I Mediaset i Berlusconi odbacuju optužbe. 'To je nevjerojatna optužba. Trebao bi biti jako lud da bi oštetio vlastitu tvrtku. Nijedan poslovni čovjek na svijetu ne bi to učinio', ustvrdio je Berlusconi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene