Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'S nekim stvarima se ne šali'

Pozlilo mu od Berlusconija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjava Silvija Berlusconija o njemačkom nijekanju koncetracijskih logora nekome je urokovala mučninu.

Kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Jean-Claude Juncker priopćio je u ponedjeljak da mu je izjava bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija o tome da Nijemci niječu postojanje koncentracijskih logora, izazvala mučninu.

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi bivši premijer Silvio Berlusconi završio na intenzivnoj njezi na kardiološkom odjelu u milanskoj bolnici

'S nekim stvarima ne zbijaju se šale. Svima koji imaju europsku povijest na umu, to se posebno odnosi na holokaust u kojem su stradali milijuni nevinih ljudi. Gospodine Berlusconi, holokaust nije predmet za viceve!', stoji u Junckerovoj izjavi.

Berlusconijeva stranka Naprijed Italija članica je EPP-a.

'Jednako, Berlusconijeve napade na Njemačku smatram neprihvatljivima. Tijekom krize, Njemačka je, kao i mnoge druge članice EU-a, pokazala neviđenu solidarnost s europskim zemljama u teškoćama. To nije bio lak proces ni za jednu stranu. Kriza je otvorila mnoge rane i sada ih trebamo zaliječiti, a ne na njih utrljavati sol', nastavlja Juncker.

Berlusconi: Ako me strpaju u zatvor doći će do revolucije u Italiji!

Bivši luksemburški premijer pozvao je Berlusconija da odmah povuče svoju izjavu i ispriča se priživjelima u holokaustu i građanima Njemačke, gdje su njegove riječi naišle na opće zgražanje.

'Italija je velika nacija. Njemačka je velika nacija. Svih 28 članica Unije velike su nacije. Nitko nema pravo vrijeđati prijatelje i partnere u EU-u', zaključio je Juncker.

Berlusconi je skandal izazvao i 2003. kada je njemačkom socijaldemokratu Martinu Schulzu, predsjedniku Europskog parlamenta u postojećem sazivu i Junckerovom protukandidatu za šefa EK-a, poručio da mu je ponašanje idealno za ulogu 'kapa', čuvara u koncentracijskom logoru, u jednom talijanskom filmu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene