Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapaljive naprave

Berlin: Radnici spriječili podmetanje požara na glavnom kolodvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici njemačkih željeznica spriječili su danas podmetanje požara na glavnom željezničkom kolodvoru u Berlinu, otkrivši zapaljive naprave na ulazu u željeznički tunel.

Nekoliko sati ranije su u drugom požaru za koji se sumnja da je podmetnut oštećeni su signali i vodovi na liniji između Hamburga i Berlina, rekla je policija.

Za napade je odgovornost preuzela njemačka ljevičarska organizacija koja se naziva 'Hekla - odbor inicijative za više društvenih eurpcija', rekavši kako je željela prosvjedovati protiv nazočnosti njemačkih vojnika u Afganistanu i izvoza oružja njemačke vojne industrije.

Policija je priopćila kako izgleda da su zapaljiva sredstva bila ista na obje lokacije. Po njemačkim željeznicama, željeznički promet je bio prekinut na sat i pol dok policija i djelatnici željeznica nisu osigurali prugu. Njemačka u okviru NATO-ove misije u Afganistanu ima oko 5.200 vojnika, većinom na sjeveru zemlje. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene