Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne treba prejudicirati ishod dogovora'

Beograd za bezuvjetno povlačenje međusobnih tužbi za genocid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beograd je za bezuvjetno povlačenje međusobnih tužbi za genocid Srbije i Hrvatske, ali bez zahtjeva Zagreba za dodatnim ustupcima, piše Blic pozivajući se na neslužbene izvore u srbijanskoj vladi.

Bezuvjetno povlačenje međusobnih tužbi za genocid Srbije i Hrvatske, tražit će Srbija, doznaje se iz neslužbenih izvora u srbijanskoj vladi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijavio se Pusić potvrdila: Nikolić dolazi na proslavu ulaska Hrvatske u EU Slika nije dostupna Pusić ide u Beograd Novo, mješovito povjerenstvo, rješavat će sporove Srbije i Hrvatske?

Podsjećajući na nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da tužbe prestaju imati smisla ako se problemi mogu rješavati razgovorom, list ocjenjuje da postoji dobra volja obje strane za povlačenje tužbi.

>> 'Pozivamo državu da se uključi u opovrgavanje udruženog zločinačkog pothvata i ne odustane od tužbe za genocid'

'Srbija je za bezuvjetno povlačenje međusobnih tužbi za genocid, ali da se to ne uvjetuje nikakvim drugim, dodatnim ustupcima', rekli su izvori 'Blica'.

U srbijanskoj vladi neslužbeno je rečeno da će 'tužbe biti jedna od tema' sastanka premijera Srbije Ivice Dačića i hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić tijekom njezina posjeta Beogradu koncem ovog tjedna te da ne treba prejudicirati ishod dogovora.

Odgovarajući na pitanje o međusobnim tužbama za genocid između Srbije i Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), predsjednik Josipović kazao je u utorak u intervjuu za agenciju France Presse kako treba razmotriti mogućnost za njihovo povlačenje.

'Treba vidjeti postoje li još uvijek razlozi koji su opravdali tu tužbu', rekao je Josipović u intervjuu založivši se za jačanje odnosa sa Srbijom i izrazivši nadu da će se na pragmatičan način prevladati posljedice Domovinskog rata. On se također zauzeo za europsku integraciju svih zemalja jugoistočne Europe obećavši potporu Zagreba u tom procesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene