Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Uhićen Stanko Subotić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od glavnih optuženika za krijumčarenje cigareta 90-ih godina, Stanko Subotić- Cane uhićen je u Moskvi, na temelju Interpolove tjeralice iz Srbije, objavila je beogradska radio i televizijska postaja B92 pozivajući se na izvore u MUP-u Srbije.

U kratkoj vijesti se samo navodi da je Subotić optužen kao "glavni organizator kriminalne skupine" te da je na nelegalan način preko svojih posrednika uvozio i prodavao cigarete na tržištu Srbije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Financijska istraga u tijeku Canetu oduzimaju dviju kuće i 11 stanova? Slika nije dostupna Sve za glasove birača Vesna Pusić posvojila šišmiša, a Jadranka Kosor glumila drvo

Prema policijskim informacijama, Stanko Subotić uhićen je oko 14 sati na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Subotić je optužen da je s još 14 suradnika, među kojima su i bivši direktor carine Mihalj Kertes, kao i sin Slobodana Miloševića Marko Milošević, sudjelovao u krijumčarenju cigareta.

Prema optužnici, koja je podignuta prosinca prošle godine, okrivljeni se terete da su od 1995. do kraja 1996. nelegalnim uvozom i prodajom cigareta na teritoriju Srbije, pribavili sebi imovinsku korist koja je u vrijeme izvršenja kaznenog djela predstavljala vrijednost od oko 56 milijuna njemačkih maraka i gotovo osam milijuna američkih dolara, navodi B 92.

Subotićev odvjetnik Vlado Pavićević kazao je za B92 da je Subotić namjeravao 19. svibnja doći na raspravu koja je zakazana pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene