Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičenik za ubojstvo Pukanića

Beograd: Uhićen Milenko Kuzmanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Beogradu uhitila je Milenka Kuzmanovića, osumnjičenog u umiješanost u ubojstvo Ive Pukanića, objavo je B92.

Do kraja dana, Kuzmanović bi, prema B92, trebao biti priveden dežurnom istražnom sucu. Podsjetimo, Kuzmanović je već jednom uhićen, zbog sumnje da je baš on iz Srbije donio eksploziv koji je korišten za atentat na Ivu Pukanića i Nikolu Franjića, kao i da je trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću nakon ubojstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokrenuo tužbu protiv Hrvatske Kuzmanović: Optužnica nije utemeljena na dokazima Slika nije dostupna Zanijekali krivnju Milovanović: Jocića i Kuzmanovića znam samo iz tiska

>> Bivši osumnjičenik za pomaganje atentatorima na Pukanića tuži Hrvatsku

>> 'Tukli su me da priznam da sam dostavio eksploziv'

>> Pritvor pomagačima u atentatu na Pukanića

No, zbog nedostatka dokaza, nakon 55 dana u hrvatskom pritvoru pušten iz zatvora. Kuzmanović je bio i jedan od suradnika nedavno uhićenog Joce Amsterdama. Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj travnja u vili u elitnom beogradskom naselju Dedinju, koju je iznajmio od obitelji bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića. Jocić je na saslušanju u policiji nakon uhićenja odbacio sve sumnje da je umiješan u Pukanićevo ubojstvo, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj.

Na zahtjev srbijanskog posebnog tužiteljstva za organizirani kriminal, koje je istražnom sucu okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provedbu istrage protiv Jocića zbog sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, Jocić je zatim saslušan pred istražnim sucem, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor. Specijalni sud u Beogradu mu je u srijedu 27. svibnja produljio pritvor za još dva mjeseca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene