Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Osmorica 'Škorpiona' puštena na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmorica pripadnika nekadašnje paravojne postrojbe 'Škorpioni', koje je policija privela u srijedu zbog sumnje da su povezani s nedavnim pokušajem ubojstva novinara beogradskog tjednika "Vreme" Dejana Anastasijevića, u petak su puštena na slobodu, javila je agencija Beta.

Nije bilo zakonske osnove za njihovo zadržavanje u pritvoru, ali policija nastavlja istragu o mogućoj umiješanosti pripadnika postrojbe "Škorpioni" u pokušaj ubojstva Anastasijevića, rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA RAZINI EU Nezakonita trgovina, krivolov, nesreće... Zastupnici traže zabranu korištenja divljih životinja u cirkusima Slika nije dostupna odslužio kaznu Vođa radikalnih islamista u BiH Bosnić pušten na slobodu

U noći između 13. i 14. travnja na prozor Anastasijevićeva stana u središtu Beograda postavljene su dvije "bombe-kašikare", od kojih je jedna eksplodirala. Počinjena je materijalna šteta, no nije bilo stradalih.

Osmorica "Škorpiona" uhićena su u srijedu u Sremskoj Mitrovici, a odmah nakon pokušaja ubojstva novinara Anastasijevića, pojavila su se nagađanja da to ima veze s njegovim javnim izjavama o povezanosti "Škorpiona" s MUP-om Srbije i državom.

Pripadnici "Škorpiona" nedavno su u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu osuđeni zbog ratnog zločina, likvidacije šestorice civila iz Srebrenice u Trnovu 1995. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene