Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demanti iz Vatikana

'Benedikt nije bolestan, za to imamo i liječničku potvrdu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveta je stolica opovrgnula tvrdnje španjolske dopisnice iz Vatikana o navodnoj teškoj bolesti s kojom je suočen papa u miru Benedikt XVI.

Vatikan je u četvrtak demantirao glasine o teškom zdravstvenom stanju pape Benedikta XVI. koji je izgledao iscrpljeno tijekom susreta potkraj ožujka sa svojim nasljednikom papom Franjom.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

Tijekom susreta s papom Franjom 24. ožujka u Castel Gandolfu, Joseph Ratzinger je izgledao umorno, sporo hodao i oslanjao se o štap. Vidno je i smršavio.

>> Zdravlje bivšeg pape Benedikta ozbiljno narušeno: 'Neće još dugo ostati s nama'

Paloma Gomez Borrero, dugogodišnja dopisnica nekoliko španjolskih medija iz Vatikana, ranije ovoga tjedna objavila je informaciju u El Mundu da je zdravlje Benedikta XVI. "dosta loše i da neće još dugo biti među nama".

Na novinarsko pitanje u četvrtak otac Federico Lombardi, glasnogovornik Svete Stolice, rekao je da ta novinarka nagađa te da on ima liječničku potvrdu o tomu da papa u miru nije bolestan.

Benedikt XVI. će 15. travnja imati 86. rođendan. Nakon odreknuća 28. veljače više se ne pojavljuje u javnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene