Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barcelona ukida borbe s bikovima (napokon)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi po veličini španjolski grad Barcelona ostat će bez borbi s bikovima od 2008. godine, piše dnevnik El Pais.

Tvrtka koja upravlja 93-godišnjom Monumetalnom arenom za borbu s bikovima zatvorit će je zbog financijskih gubitaka koji su veći od 24.000 eura po borbi.

Pročitajte i ovo Slon, ilustracija tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Španjolska regija Katalonija poznata je po svom kritičkom stajalištu prema "nacionalnom spektaklu" kojim se ponosi ostatak Španjolske, ali je odluku o zatvaranju arene tvrtka donijela bez miješanja gradskog vijeća, navodi El Pais.

Zamjenik gradonačelnika Jordi Portabella želi pretvori arenu za borbu s bikovima u tržnicu na otvorenom.

Gradsko vijeće Barcelone usvojilo je prijedlog u kojem iznosi svoje protivljenje borbi s bikovima 2004. godine. Više od 20 katalonijskih općina izjasnilo se da se protive borbi s bikovima.

Ispitivanja javnog mišljenja pokazala su da više od 70 posto
Katalonaca podržava ukidanje tog spektakla, rekao je Manuel Cases iz udruge za prava životinja Adda, koja smatra da borbe s bikovima predstavljaju mučenje tih životinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene