Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljedeći dani - kritični

'Ovakva se mogućnost možda neće tako skoro ponovno ukazati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama uputio je u četvrtak posebnu poruku iranskom narodu i njegovom čelništvu u kojoj je naglasio da ova godina predstavlja "najbolju priliku u više desetljeća" za uspostavu novih odnosa između dviju zemalja.

Obama je rekao da je na nuklearnim pregovorima između zapadnih sila i Irana postignut napredak, ali da ostaju neke razlike.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

"Ovakva se mogućnost možda neće tako skoro ponovno ukazati", rekao je Obama u poruci povodom proslave iranske nove godine, Novruza.

Američki predsjednik je poručio da će sljedeći "dani i tjedni biti kritični".

'Ja sam prošlost. Zvijezda je Hillary!'

"Naši su pregovori postigli napredak, ali ostaju i razlike. A ima i ljudi, u obje zemlje i u drugim zemljama, koji se protive diplomatskom rješenju", rekao je.

"Moja je poruka vama, iranskom narodu, da se zajedno moramo zauzeti za budućnost kakvu želimo ... Ova godina predstavlja najbolju priliku u više desetljeća za uspostavu novih odnosa između dviju zemalja", dodao je Obama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene