Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bošnjaci građani drugog reda'

Banjolučki muftija odbio primiti Dodikovo odličje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjolučki muftija Edhem Čamdžić odbio je primiti odličje koje mu je dodijelio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik želeći ukazati na činjenicu da Bošnjaci u tom entitetu i dalje predstavljaju građane drugog reda kojima su uskraćena temeljna ljudska prava, objavljeno je u petak iz ureda banjolučkog muftije.

U muftijstvo je pristigla obavijest predstojnika Dodikova ureda Siniše Karana kako je muftija Čamdžić odlukom entitetskog predsjednika odlikovan 'Ordenom časti sa zlatnim zracima'.
To mu je odličje dodijeljeno u povodu obilježavanja dana RS-a.U priopćenju muftijstva izražava se zadovoljstvo jer je Dodik ovime pokazao kako cijeni rad muftije Čamdžića a posebice njegovo zalaganje za mir i pomirenje među ljudima.

'Međutim muftija banjolučki Edhem Čamdžić ne može primiti nikakvo odličje od predsjednika Republike Srpske dok njegove džematlije, muslimani Bošnjaci, u ovom entitetu nemaju ona prava koja zaslužuju po svim zakonima i propisima, Božjim i ljudskim, a to su jednakopravnost u raspodjeli radnih mjesta u državnim institucijama, slobodu od straha u kući i džamiji te potrebne uvjete za povratak i ostanak u svojim domovima, na svojim imanjima i svojim školama', stoji u priopćenju.

Zbog toga ured muftije banjolučkog očekuje od vlasti u Banjoj Luci da odbijanje ovog odličja shvate kao znak da muslimani Bošnjaci nisu zadovoljni poštivanjem njihovih ljudskih prava 'te da na ovaj način žele skrenuti pozornost domaćoj i međunarodnoj javnosti da hoće da se osjećaju slobodno i sigurno u svojim kućama, na svojim imanjima, u svojim džamijama, u svojim školama i na svakom mjestu u svojoj domovini'. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene