Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi na Tajlandu

Bangkok: Prosvjednici evakuirali sjedište vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protuvladini prosvjednici u Tajlandu počeli su u ponedjeljak evakuirati sjedište vlasti koje su zauzeli 26. kolovoza, kako bi akciju usredotočili na sjedište zračnih luka u Bangkoku, izjavila je glasnogovornica prosvjednika.

'Svi smo krenuli i premještanje bi se trebalo okončati tijekom večeri', izjavila je glasnogovornica Narodnog saveza za demokraciju Anchalee Paireerak koja okuplja protivnike vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bangkok Prosvjednici prekinuli opsadu zračnih luka Slika nije dostupna Bangkok Sutra informacija o ponovnom otvaranju zračne luke?

'Svi šatori će se ukloniti', naglasila je.

'Odlazimo u zračne luke Don Mueang (unutarnji letovi) i Suvanabhumi (međunarodni letovi)', zauzeti od prošlog tjedna, potvrdila je ta glasnogovornica.

>> Tajlandska policija naredila prosvjednicima da se raziđu

'Previše je riskantno ostati u sjedištu vlade zbog opetovanih napada na nas', kazala je.

Napad granatom na 'Government House', u noći sa subote na nedjelju, prouzročio je ranjavanje 49 osoba, a druge eksplozije prošlog mjeseca nagnale su PAD da pokrene 'konačnu bitku' radi hitnog svrgavanja premijera Somchaija Wongsawata.

Somchai koji je bio u inozemstvu početkom prošlog tjedna, vratio se u Tajland ali je njegov zrakoplov sletio u Chiang Maiju, na sjeveru, gdje se premijer otad nalazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene