Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Česta meta rasista

Skandal u Italiji: Bananama gađao tamnoputu ministricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva talijanska tamnoputa ministrica, meta čestih rasističkih ispada od imenovanja u travnju, osudila je čovjeka koji je na nju bacao banane dok je držala govor na stranačkom skupu u Rimu.

Ministrica integracije Cecile Kyenge, rođena u Demokratskoj Republici Kongo, razbjesnila je desničarske skupine zauzimajući se da imigranti lakše dobiju talijansko državljanstvo.

Nedugo prije incidenta u petak, članovi desničarske skupine Forza Nuova ostavili su lutke umočene u lažnu krv na mjestu održavanja skupa u Cerviju u središnjoj Italiji, prosvjedujući tako protiv Kyengina prijedloga da državljanstvo dobije svatko tko je rođen u Italiji.

'Imigracija ubija', pisalo je na lecima ostavljenima uz lutke, što je slogan koji je Forza Nuova ranije koristila vezano za ubojstva koja su počinili imigranti u Italiji.

Iako banane nisu pale na pozornicu na kojoj je govorila Kyenge, na taj se incident kasnije osvrnula na Twitteru nazivajući ga 'tužnim' i uzaludnim bacanjem hrane s obzirom na gospodarsku krizu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zločin nad djetetom "Njegovi zločini su bili sadistički i neopisivo okrutni": Osuđen bivši specijalni agent koji je zlostavljao djecu Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata

>> Ministricu usporedio s orangutanom: 'Kad vidim njezine slike ne mogu ne pomisliti na sličnost'

'Hrabrost i optimizam da se stvari promjene moraju doći od svih, od dna do vrha vlasti', napisala je ministrica.

Slične uvrede Kyenge doživljava otkako je postala ministrica, čak i od kolega političara. Ranije ovoga mjeseca, zastupnik protuimigrantske Sjeverne lige usporedio ju je s orangutanom, a ispričao se tek nakon što je bio izložen oštroj javnoj kritici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene