Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni tajnik UN-a u Libanonu

Ban Ki-moon ponovno pozvao na prekid vatre u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze, ocjenjujući da je nasilje na palestinskom teritoriju dosegnulo neviđenu razinu u novijoj povijesti.

'Obje strane moraju odmah prekinuti sukobe', rekao je Ban Ki-moon pred libanonskim parlamentom u Bejrutu. Glavni tajnik UN-a posjetio je Libanon u sklopu turneje po toj regiji. 'Ne možemo čekati da se pojedinosti i mehanizmi sporazuma dogovore dok civili i dalje pate, stradavaju i pogibaju. Zahtijevamo hitan prekid vatre', istaknuo je on. Zatražio je da Hamas prekine raketnu paljbu na Izrael, a Izrael da prekine vojnu ofenzivu i povuče postrojbe s palestinskog teritorija. 

Pročitajte i ovo Izraelsko bombardiranje pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku Hamas traži zajamčeni kraj rata, Izrael najavljuje ofenzivu: Što je s taocima? Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

>> Britanski parlamentarac Židov Izraelce usporedio s nacistima

'Zračni napadi i izraelske kopnene operacije na Hamasove ciljeve ostavljaju mnogobrojne civilne žrtve, ruševine i patnje stanovništva', rekao je, dodajući da je nasilje u Gazi dosegnulo razinu koja nije viđena proteklih desetljeća. Glavni tajnik UN-a razgovarao je s libanonskim predsjednikom Michelom Suleimanom, premijerom Fuadom Siniorom i predsjednikom parlamenta Nabihom Berijem, a tijekom dana posjetit će mirovne snage UN-a na jugu Libanona. Prije Bejruta, glavni tajnik posjetio je Egipat, Jordan, Izrael, Zapadnu obalu i Tursku, a put ga još vodi u Siriju i Kuvajt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene