Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje života

Ban Ki-moon: EU mora učiniti više da pomogne migrantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija trebala bi uložiti više napora da pomogne migrantima koji nastoje prijeći Sredozemlje, rekao je u utorak u Dublinu glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Europa "može osigurati više pomoći", rekao je Ban Ki-moon na konferenciji za novinare, održanoj u Dublinu zajedno s irskim premijerom Endom Kennyjem, pozvavši na pojačane operacije spašavanja u Sredozemlju.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Karlo Ressler Bitna za mnoge zemlje Hrvatski europarlamentarac optimističan oko novog migracijskog zakona: "Demotivirat će krijumčare ljudi"

"Pozivam europske čelnike da ovaj problem riješe na potpuniji način i zajedničkim snagama", kazao je dodavši kako bi se u svakom pristupu trebalo voditi računa o uništenju "korijena" problema u zemljama u kojima se oni pojavljuju.

Bugarska, Grčka i Turska protiv ilegalnog useljavanja

"Najprije moramo učiniti sve što možemo kako bismo spasili ljudske živote", rekao je glavni tajnik.

EU je prošlog tjedna odobrio pokretanje pomorske vojne operacije (EU Navfor Med), čiji je cilj suzbiti djelovanje krijumčara ljudima koji prevoze migrante od jedne do druge mediteranske obale.

Za misiju koja će se provesti duž libijske obale uz sudjelovanje ratnih vojnih brodova i zrakoplova europskih vojnih snaga, potrebno je zeleno svjetlo Ujedinjenih naroda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene