Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljne prijetnje

Teroristima u BiH poslan signal od Islamske države?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadi islamista na Balkanu mogli bi se dogoditi već 28. srpnja, upozoravaju stručnjaci za sigurnost, a procjenjuje se da su tisuće ekstremista u BiH već aktivirane.

Nedavno se na nekim islamskim web stranicama pojavila snimka naziva 'Islamska država na Balkanu'. To je bio signal za pet tisuća potencijalnih terorista, koliko ih sada ima u BiH, da se 'probude', da truju izvore vode za piće, ruše zgrade, napadaju zaštićene objekte, pišu Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Ta taktika terorista takozvane `islamske države` već je viđena u napadima na policijske stanice u Zvorniku i Bugojnu, ambasadu SAD u Sarajevu ili kada je eksplodirao automobil - bomba u Mostaru', podsjeća član stručnog tima za borbu protiv terorizma u jugoistočnoj Europi, Dževad Galijašević.

Ozbiljne terorističke prijetnje islamski ratnici ovih dana šalju i Srbiji. Nedavno su kroz ogradu srpske ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku ubacili prijeteću poruku osoblju da napuste objekti ili će biti ubijeni.

DRAMA OČAJA NA GRANICI Tisuće ljudi prerezali žičanu ogradu i trčali prema Turskoj

Analitičari tvrde da su teroristi u sljedećih pet godina planirali u svom pohodu na Balkan 'pokoriti' Srbiju. Vjeruju se da te prijetnje Srbiji potiču iz zloglasne 'Balkanske brigade' koja okuplja ratnike uglavnom sa ovih prostora.

Ta brigada već odavno ratuje pod zastavom takozvane 'islamske države' na području Iraka i Sirije i poznata je po neviđenim zvjerstvima. Zapovjednik brigade porijeklom je s Kosova, a njegov zamjenik iz središnje Srbije.

Prije nekoliko godina službenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH javno su govorili da u BiH ima više od tri tisuće islamskih ekstremista koji su spremni za različite terorističke akcije. Međutim, osnivanjem takozvane 'Islamske države', broj islamskih ratnika i u BiH povećava se svakodnevno.

'Prema našim procjenama, sada imamo više od sto tisuća pripadnika vehabijskog pokreta. Od toga je bar pet tisuća već spremno za 'sveti rat'', kaže Galijašević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene