Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bali: Osuđenici će biti pogubljeni do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica indonezijskih islamista osuđenih na smrt zbog atentata na Baliju u kojemu su 2002. život izgubile 202 osobe, bit će pogubljena do konca godine, objavio je čelnik ministarstva pravosuđa.

Još nije utvrđen datum pogubljenja koje će se izvršiti strijeljanjem, ali je postupak pripremljen, dodao je Jasman Panjaitan, glasnogovornik ureda glavnog tužitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija niz napada Užas na moru, kitovi ubojice potopili jedrilicu: Prvo su se zabijali u trup i kormilo, a onda je počela prodirati voda Policija na mjestu napada na turiste u Parizu Sumnja u terorizam Čekićem i nožem napao turiste usred Pariza: Jedna osoba je poginula, još dvije su ozlijeđene

'Datum nije službeno potvrđen, ali je sigurno da će biti pogubljeni do konca ove godine", rekao je.

Trojica osuđenika - Ali Ghufron, Amrozi i Iman Samudra, iscrpili su sve mogućnosti žalbe nakon suđenja 2003. godine i čekaju pogubljenje u dobro čuvanom zatvoru na otoku Nusakambangan, na jugu Jave.

Trojica osuđenika su ovog tjedna, u prigodi proslave završetka ramazana, izjavila da ne žale što su organizirali napad u kojemu je 12. listopada 2002. u ljetovalištu na Baliju poginuo velik broj stranih turista, među kojima 88 Australaca. 

Odgovornost za napad je pripisana mreži Džema Islamija koja djeluje u jugoistočnoj Aziji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene