Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupili se na Biserni trg

Bahrein: Najveći protuvladin prosvjed od izbijanja nereda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tusuća uglavnom šijitskih prosvjednika okupilo se u glavnom gradu Bahreina Manami, koji je vlada proglasila danom žalosti, na jednom od najvećih protuvladinih prosvjeda od izbijanja nereda prije deset dana.

Masa prosvjednika stigla je na Biserni trg, središte prosvjeda koji je organizirao pokret mladih tražeći ostavku vlade pod dominacijom sunita i donošenje novoga ustava. Najžešće nasilje u Bahreinu od 90-tih godina 20. stoljeća zabilježeno je prošloga tjedna kada je sedam ljudi ubijeno u prosvjedima šijita nezadovoljnih diskriminacijom u zemlji kojom vladaju suniti.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

>> Bahrein: Tenkovima na prosvjednike

Vlada je proglasila dan žalosti u spomen na poginule u sukobima što su izbili 14. veljače i trajali dok vlada nije povukla vojsku s ulica manje od tjedan dana poslije.Gomila se polako kretala prema Bisernom trgu mašući zastavama Bahraina, izvikujući vjerske slogane i pozivajući vladu na ostavku. (HIna)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene