Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koordinirani bombaški napad

Bagdad: 36 mrtvih u 3 eksplozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri snažne eksplozije potresle su u ponedjeljak središte Bagdada usmrtivši najmanje 36 osoba, čime je prekinuto 45-dnevno razdoblje u kojemu nije bilo koordiniranih bombaških napada u glavnom gradu Iraka, priopćila je iračka policija.

U tri odvojena napada ranjeno je najmanje 25 osoba, navodi policija. Jedna je bomba eksplodirala na ulazu u hotel Sheraton Ishtar koji se nalazi na istočnoj obali Tigrisa. Na mjestu eksplozije digao se veliki oblak prašine, a na obližnjem uredu Reutersa udarni val eksplozije oštetio je ulazna vrata. Na televizijskim snimkama vidi se da su betonski blokovi postavljeni oko hotela srušeni poput domina. Sheraton Ishtar se dugi niz godina nije koristio kao pravi hotel već su katove iznajmljivale razne tvrtke i medijske organizacije, no od prošle godine u njemu su počele odsjedati i međunarodne skupine turista pustolova.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Slika nije dostupna Deseci ranjenih Bagdad: U nizu eksplozija poginule 34 osobe

Druga bomba je eksplodirala ispred hotela Babylon, u kojem uglavnom odsjedaju domaći gosti i u kojem se ponekad održavaju vladini skupovi. Treća eksplozija dogodila se nedaleko od sveučilišta al-Nahrain u središtu grada. Posljednji veliki koordinirani napad u Bagdadu dogodio se 8. prosinca prošle godine kada je u nizu eksplozija automobila bombi ubijeno više od stotinu osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene