Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan incident

Avionu se usred leta odlomio dio vrata i trupa: FAA prizemljila više od stotinu zrakoplova

Greška na zrakoplovu
Greška na zrakoplovu Foto: Platforma X
Američka savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) u nedjelju je priopćila da će 171 zrakoplov Boeing MAX 9 ostati prizemljen dok agencija ne bude sigurna da mogu sigurno letjeti, nakon incidenta u petak.

"Prizemljili smo sve zrakoplove na koje se to odnosi i ostat će na zemlji sve dok FAA ne bude zadovoljna njihovom sigurnošću", rekla je FAA u nedjelju.

FAA je ranije naredila hitnu inspekciju 171 zrakoplova Boeing 737 MAX 9 nakon incidenta u petak tijekom leta Alaska Airlinesa u blizini Portlanda.

Kompanija Alaska Airlines je i prije objave FAA-e prizemljila svojih 65 takvih zrakoplova dok se ne obave sigurnosne provjere.

Pročitajte i ovo Lloyd Austin Čekaju se detalji Pentagona Skandal u Ministarstvu obrane: Drugi čovjek vojske završio u bolnici, ni predsjednik nije odmah znao

Pročitajte i ovo Ilustracija Poteškoće u vožnji Vrijeme stvara probleme: Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena A1 kod Svetog Roka

Odluka je uslijedila nakon incidenta koji se dogodio nedugo nakon što je let Alaska Airlinesa poletio iz međunarodne zračne luke Portland prema Los Angelesu. 

Zrakoplovu, koji je prevozio 171 putnika i šest članova posade i tada bio na visini od gotovo 5000 metara, odlomio se dio vrata i trupa.

Unatoč padu tlaka u letjelici, posada je uspješno okrenula zrakoplov i sletjela nazad u Portland.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene