Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poteškoće u vožnji

Vrijeme stvara probleme: Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena A1 kod Svetog Roka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene zbog čega se vozi obilaznim cestama, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Paški most.

Na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za 1. i 2. skupinu vozila.

Pročitajte i ovo Istraga oko nesreće - 5 Užas na A1 Istraga stravične nesreće još traje: Mnogo je toga nejasno, ali neke sumnje postoje

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na nizu cesta u Lici.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje.

Snijeg pada mjestimice u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U priobalju puše jaka i olujna bura. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Pročitajte i ovo Godišnjica upada u Kongres - 4 Pokret poricatelja stvarnosti Trump sve jače podgrijava teorije zavjere, a sada se dohvatio i Građanskog rata: "Jako me privlači"

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Ploče-Trpanj, Mišnjak-Stinica; katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar -Split, Vis-Split; te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaran na liniji 9603 Split-Bol-Jelsa isploviti će na relaciji Split-Stari Grad bez pristajanja u luke Bol i Jelsa. Polazak iz luke Split je u16,30 sati.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene