Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez onima koji idu na skijanje

Austriju zamelo 1,2 metra snijega, zemljom vlada prometni kolaps

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austriju je pogodila snježna mećava te nanijela nevjerojatnih 1,2 metra novog snijega, koji je prouzročio opći prometni kaos u zemlji.

Dio glavne željezničke rute u Austriji zatvoren je na zapadu zemlje, dok su neka sela i turistički resorti odsječeni od ostatka svijeta, BBC. Austrijske vlasti uputile su opće upozorenje na visoku opasnost od snježnih lavina.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

Željeznićka pruga koja povezuje gradove Oetzal, pored Innsbrucka i Bludenz na krajnjem zapadu zemlje, zatvorena je za promet i očekuje se da će tako ostati do sutra popodne. Oko 2.000 kućanstava ostalo je bez struje.

Zbog velikih rizika od snježnih lavina, austrijska vojska stavila je u pogon nekolicinu helikoptera te su oni u stanju visoke pripravnosti. Meteorolozi najavljuju još novih snježnih oborina u Austriji tijekom narednih dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene