Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Italija i Austrija preskupe

Hrvati 'okupirali' skijališta na Kupresu, i do 10 puta jeftinija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skijališta na Kupresu prepuna su hrvatskih državljana. Od ranog jutra pune ruke posla imali su carinici na graničnom prijelazu Kamensko.

Počeo je skijaški tjedan! Više od 200 tisuća Hrvata odlazi na europska skijališta. Ove je godine prodano čak i 15 posto više aranžmana nego lani. Većinom se skija 'na kredit'. Brojni su hrvatski skijaši htjeli proći jeftinije, pa su se uputili u Bosnu i Hercegovinu. Cijene su na Kupresu čak i do deset puta niže od onih na zapadnim skijalištima!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljedice srčanog udara Muškarac iz Makarske poginuo na skijanju kod Kupresa Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila post s heštegom #Jakovjeizdržao (Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović) Novi gaf? Izjava hrvatske predsjednice izazvala žestoke reakcije u BiH: ''Tako je govorio i prvi u četnika Vojislav Šešelj'', stiglo objašnjenje s Pantovčaka

Najviše je hrvatskih gostiju iz Dalmacije - Splita, Zadra i Šibenika, ali danas su na Kupres stigli i Zagrepčani pa i Slavonci. Svima je uglavnom motiv puno jeftiniji aranžman nego što je u zapadnim zemljama, a Dalmatinci kao prednost Kupresa ističu i malu udaljenost.

'Sedam dana, koliko smo ovdje proveli, to bi nas u Italiji ili Austriji koštalo četiri ili pet tisuća eura. Ovdje je to najmanje 10 puta jeftinije', ističe turist Jerko Raguž.

Turisti pristižu svake minute

I ove godine, čini se, najbliže i najjeftinije skijalište zamijenit će staze Austrije ili Italije. Hrvatski je vikend na Kupresu. 'Danas ima turista koji pristižu svake minute. Na ski centru ima puno gostiju', kaže Almir Selman, prodavač skijaške opreme.

Ima jer parking ski centra okupirala su vozila hrvatskih državljana. Split, Zadar, Šibenik najviše pa nakon njih Dubrovčani. 'Povoljnije je iz Dubrovnika i bliže, nije strašno daleko, ali puno je povoljnije', ističe Dubrovčanin Baldo Kraljević.

Hrvati odlaze sretni s Kupresa

Kraljevići su roditelji dvoje male djece i prespavat će u apartmanu koji im nije pretjerano skup - 50 eura za četveročlanu obitelj. Hrana, piće, opet kažu Hrvati, nije skupo, a je li dobro, suvišno je pitati. Ugostitelji ipak tek očekuju da ova sezona nadmaši prošlu godinu.

Staze će, kažu zadovoljiti sve one koji ne love rezultat za Svjetski kup. Vidjeli su snijega, nisu puno platili, kvalitetno su jeli i pili. S Kupresa u Hrvatsku svi će opet sretni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene